Pasen 2021

Pasen 2021

Zeer binnenkort is naar de mens gesproken weer Pasen. Of wellicht is het ondertussen alweer Pasen geweest terwijl jij/terwijl u deze blog leest. Wat vieren we eigenlijk met Pasen? Vier je eigenlijk iets? Weet jij waar Pasen over gaat? Doet het wat met je? Of is het een feest voor de familie en vrienden (met- of zonder hen in deze lock-down/covid-19 tijden)? Of ben je vooral blij met die extra vrije dag die het je oplevert? Best wat vragen die in je op kunnen komen. Misschien ben jij wel goed thuis in de Bijbel maar is je hart gesloten voor het Woord. Misschien wil je best meer weten over God, maar lukt het je niet om je er echt in te verdiepen.  Misschien denk jij ook wel, ach reli-gekkie met je vreemde blog.  Of denk je nog heel wat anders. Zoveel mensen, zoveel wensen en gedachten.

Bij God is dat echter anders; Hij is geen zwevende kiezer die met de waan van de dag leeft. God heeft de wereld in Zijn Hand. Ondanks dat het wellicht weleens anders lijkt, dat staat vast en dat is waar en betrouwbaar. Alleen is Zijn toekomstplan anders dan alleen maar onze jaren hier op aarde.

Pasen is een vrijheid in eeuwigheid! En eeuwig, dat is pas lang! Brengt me tot de eerste vraag om over na te denken:

- Weet jij waarom Pasen in Nederland onder de Christelijke feesten valt?

Wellicht had je gedacht dan volgt hier het antwoord wel. En dat antwoord volgt ook wel, maar door middel van een Bijbeltekst, het evangelie is genade alleen, maar voor deze blog mag je best even moeite doen!

Bijbel lezen: Johannes 19: https://bijbel.eo.nl/bijbel/johannes/19

 Over bovenstaande Bijbeltekst:

- Wat roept in deze Bijbeltekst vragen bij je op?

- Welke andere Bijbelteksten kun je vinden die ook over Pasen gaan?

Je hebt de inleidende woorden gelezen, de Bijbeltekst gelezen, wat nagedacht over het onderwerp. Vervolgens is hieronder een luisterlied te beluisteren, ter overdenking!

 * Luisterlied: Via Dolorosa (Sela)   - https://www.youtube.com/watch?v=GygBbz0uGJ4

Ik wens jullie een wonderlijk mooi en prachtig Pasen toe! Waarbij je boven- en naast alle gezelligheid ook op kunt kijken naar Boven en na mag denken over waartoe het leven van ieder mens geschapen is. Namelijk: God de eer geven in- en door je leven die Hem toekomt!

Een wonderlijk Pasen toegewenst aan jou en jullie! Pasen: ultieme redding voor de mensheid!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aftellen

Project Beerze 2023 begint over dagen

Dagelijks Woord

Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad. Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden. -- Johannes 15:12-13