Kerst 2020!

Het onderwerp van deze blog is: Kerst 2020!

In deze decembermaand willen we kerst onder de aandacht bij jou/u brengen.

Alhoewel, onder de aandacht brengen; je kunt er bijna niet omheen he? Die lampjes, liedjes, kerstballen en kerstsfeer. En aan de andere kant, is het dit jaar wel kerst? Met die Lock down en die beperkingen? Is dat het dan? Is dat dan kerst?

Je had het kunnen raden waar we naar toe zouden schrijven; kerst heeft een diepere Boodschap, de geboorte van Gods Zoon en daarmee een Redder voor de mensheid. Voor een ieder die het in geloof wil- en kan aannemen! Redding ten diepste van je zondelast. (https://webwoordenboek.nl/zondelast).

Bijbel lezenLukas 2: 1-21 (NBV) -  (https://debijbel.nl/bijbel/NBV/LUK.2/Lucas-2 )

De onderstaande tekst; is na akkoord van de schrijver overgenomen van de website www.alleenjezus.nl

Hoewel kerst gaat over de geboorte van de Heere Jezus en dat voor veel christenen dankbaarheid en blijdschap brengt, is niet iedere christen even blij met wat wij kerst noemen. Je hoort ook dingen als:  ‘Kerst is heidens’, ‘De datum klopt niet’, ‘Ik hoop dat die dagen zo snel mogelijk weer voorbij zijn’, ‘Het interesseert me eigenlijk niks’,  etc. Er valt voor sommige van die dingen namelijk wel iets te zeggen. ‘Kerst’ is niet per definitie hetzelfde als de geboorte van Jezus. Over datums en tradities gesproken. En niet alles is leuk en gezellig. Niet alles is echt en oprecht.

Maar het zou zo jammer zijn als die discussies het mooie, niet van ‘kerst’, maar van de geboorte van Christus verdoezelen. Omdat ons gelijk of onze agenda voorrang krijgt. Of omdat we door desinteresse of vraatzucht de intimiteit met God en onze medegelovigen moeten missen. Of je tijd verdoen door ‘bijbels’ te zijn en vooral met iedereen in debat gaan in plaats van tijd doorbrengen met (liefhebbers van) God.

Als je niets hebt met kerst, vraag dan aan God of je iets mag laten zien over de rijkdom van de geboorte van Jezus. Veel mensen klagen over het feit dat anderen ‘niet snappen waar kerst werkelijk om draait’. Ergernis over zelfzucht, surrogaat licht, veel (vr)eten, valse vrede, noem maar op. Maar span je dan in om juist deze mensen iets mee te geven. Is het niet zo dat als zij de heerlijkheid van God kennen al het andere vervaagt? Dank God voor de openbaring.

God koos een jonge maagd om Zijn Zoon uit geboren te laten worden. De dames van nu met dezelfde leeftijd als Maria destijds, wij noemen dat meisjes want ze was ongeveer 16 jaar wellicht, hebben tegenwoordig vaak heel wat anders aan hun hoofd. Insta, telefoon, puberteit, (studie)keuzestress, carrière, etc. Maria droeg de Zoon van God als Mens 9 maanden in haar buik. Wat een contrast. En wat een voorbeeld! Toen de engel haar dit alles dat zou gaan gebeuren meedeelde zei ze: Mij geschiede naar uw woord. Zij bewaarde Gods woorden in haar hart en overlegde ze. Laten wij dat voorbeeld volgen.

Laten wij niet in verwarring gebracht worden maar in aanbidding!

Kerst gaat niet over een hoog IQ of EQ. Maar over verlichting van het verstand en blijdschap door de Heilige Geest. Niet door de ster van de show maar door de Ster van Jakob in Bethlehem. In nederigheid.

Ere zij God in de hoogste hemelen. Vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Iedereen een fijne kerst gewenst! En voor de niet-kerst-liefhebbers onder ons: Fijne herdenking aan de geboorte van Jezus gewenst op een ander moment op de juiste datum ;)

Lees, overdenk, zoek, aanbid. De rijkdom van de geboorte van Jezus is zo groot dat we de eeuwigheid nodig hebben om er iets van te doorgronden. Geniet ervan!

Om over na te denken/te doen:

-          Waar denk jij aan met kerst?

-          Ga (indien jij daar voor open staat) bidden en danken – vraag of God in jou wil gaan werken en je zonden wil vergeven.

-          Geniet jij van het (beperkte) samenzijn met hen die jou lief zijn?

 

 Luisterlied: Genade, zo oneindig groot https://www.youtube.com/watch?v=9OZe0W9Ah0E

 

Aftellen

Project Beerze 2023 begint over dagen

Dagelijks Woord

Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard. -- Romeinen 15:7